Versenyszabályzatok

Retriever Munkakutya Sportegyesület Working Test Szabályzat

Érvényes:  2012 április 1.

RMSE Working Test Szabályzat (PDF, 93,2 kByte)

FCI Retriever Nemzetközi (CACIT) Field Trial Szabályzat

Érvényes:  2011 szeptembertől

FCI Retriever Nemzetközi (CACIT) Field Trial  Szabályzat (PDF, 112,5 kByte)

FT Championship

Osztrák – Magyar Field Trial Championship:

Örömmel jelentjük be, hogy az Osztrák Retriever Klub és a Retriever Munkakutya Sportegyesület vezetősége úgy döntött, ezévtől életre hívja a jövőben évente megrendezésre kerülő Osztrák – Magyar Field Trial Bajnokságot.  

Dátum: 2011. december 10

Kvalifikációs feltételek:

A Championship-re 2010. szeptember 01. és 2011. december 01. között Ausztriában és Magyarországon az ÖRC és az RMSE (korábbiakban HRK-RMSE) által rendezett CACIT field trialon elért eredményekkel lehet kvalifikálni.

 Amennyiben Magyarországon a másik két klub (MLRK, HRK) CACIT Field Trial-t szervez a jövőben, annak eredményei a szervezőkkel (ÖRC-RMSE) történt egyeztetés után szintén bekerülhetnek a kvalifikációs field trialok listájára.

CACIT, Res. CACIT, kitűnő (excellent), nagyon jó (very good), jó (good) minősítéseket számítunk be a kvalifikációba, a CACIT cím természetesen legnagyobb súllyal, majd a Res. CACIT stb.

A minősítést nagyobb súllyal vesszük figyelembe, mint a helyezést (például ha valaki 1. helyezett lett, de csak nagyon jó minősítéssel, a 3. helyezett kitűnő minősítést elért kutya mögé kerül a kvalifikációs rangsorban.

Amennyiben 2 kutya azonos eredményekkel bír, a frissebb eredményekkel rendelkező kutya kerül előrébb.

Minden évben a két klub field trial titkárainak (titkárainak) feladata a nevezett kutyák eredmények alapján történő rangsorolása.

A Championship-re jelentkezhet kvalifikációval nem rendelkező kutya is, a nevezését azonban csak akkor tudjuk elfogadni, ha nincs elég kvalifikált nevező.  Ez esetben a nem kvalifikált kutyák között a sorsolás dönt a szabadon maradt helyek betöltéséről.

Az induló kutyák számát minden évben a szervező klub határozza meg,a területtől, vadbőségtől, és egyéb körülményektől függően.

Nevezések 2011. szeptember 01.-től lehetségesek a www.workingretriever.hu weboldalon.

A nevezés online elküldése után emailben vagy postán kérjük elküldeni a kvalifikációba beszámítandó ededmények listáját, valamint az elért eredményről a scannelt oklevelet, kártyát.

Email: Böszörményi Andrea info@workingretriever.hu

Postán: Retriever Munkakutya Sportegyesület H-2471 Baracska, Széchenyi u. 117

Dr. Heike Klieber (az ÖRC képviseletében)

Böszörményi Andrea (az RMSE képviseletében)
Vissza a főoldalra